R

Radinys - Radinį rasti - didelį pasisekimą gyvenime; rastą daiktą vėl pamesti - saugokis, kad ko nors nepamestum; rasti auksinį daiktą - didelį džiaugsmą. 
  Ragai - Turėti juos - nusivilti meile ir santuoka. 
  Ragaišis - Ragaišį valgyti - nepaprastą gyvenimą; ragaišiu kitus vaišinti - didelį džiaugsmą; ragaišį kepti - turtų padaugėjimą. 
  Ragana - Raganą regėti - nori tave apgauti. 
  Raidės - Rašyti jas - nelaimė; regėti - naujiena; sapnuoti visą abėcėlę - privalai daug mokytis, nes greit tų žinių gali prireikt; skaityti abėcėlę - sėkmė; abėcėlės kitus mokyti - sulauksi didelio dėkingumo. 
  Raistas - Regėti jį - apkalbėjimas; įklimpti į jį - ištiks kokia negerovė. 
  Raitelis - Regėti raitelį panelei - jaunikis; turtingam - pelnas; vargingam - geresnis gyvenimas; lipąs nuo žirgo, ypač krintąs - sužadėtinio, draugo ar globotojo netekimas. 
  Raktai - Rasti juos - išvengsi rūpesčių; pamesti - naminiai vaidai; atrakinti duris - būsi įtartas. 
  Ramunės - Ramunės - susirgimas. 
  Ranka - Kairė - išdavimas; dešinė - ištikimas draugas; pamesti ranką - gausi nešti į kapus gerą pažįstamą; plauti rankas - pagarba; sužeistos arba suteptos rankos - nuostoliai; sutinusios - negreit susitaikinsi; mažutės - draugų neištikimumas; liesti skiepyti savo ranką - saugokis limpamų ligų. 
  Rankogaliai (mankietai) - Purvini - išsiskyrimas; suplyšę - reikšmės netekimas. 
  Rankraštis - Skaityti svetimą - sužinosi naujieną. 
  Rankšluostis - Rankšluostis - per atsargumą išvengsi daug rūpesčių. 
  Rasa - Rasa ant augalų - geras gyvenimas. 
  Rašalas - Rašalas pirkti - gauti žinią; regėti - esi apkalbamas viršininkui; gerti - niekus daryti. 
  Rašymas - Rašyti - ryžtis ką padaryti; atbulai - esi klastingas. 
  Rašytojas (autorius) - Sapnuoti rašytoją - viltys išsipildys; pačiam rašytoju būti ir rašyti straipsnius - artima laimė. 
  Raštas - Jį skaityti - sėkmė. 
  Raštinė - Būti joj - patirti daug nemalonių dalykų. 
  Raštininkas - Regėti jį rašant - turėsi kokią bylą ar prašymą. 
  Ratai - Važiuoti juose - turi neatidėtinų reikalų; važiuojančius matyti - iškilmė; važiuojant išvirsti iš jų - pakeisk savo sumanymą; matyti apvirtusius - arti nelaimė. 
  Ratas - Regėti jį - gyvenimas be atmainos; greitai sukąsis - greit pasieksi tikslą; sulūžęs - sunkumai biznyje. 
  Ratelis - Ratelį matyti arba juo verpti - moterims nepasisekimus, o vyrams apsunkinimą; ratelį sulaužytą matyti - vargų baigimą; ratelį naują pirkti - didelį ir nemalonų darbą; ratelį seną ir sugadintą matyti - moterims - vyrų nesilankymą o vyrams - vargų pabaigimą. 
  Raupai - Regėti juos - gausi pinigų; turėti jų - netikėtas turtas. 
  Razinos - Valgyti jas - ginčai su kaimynais. 
  Ražančius - Rąžančių matyti - gerą ir laimingą gyvenimą; rąžančių kalbėti - didelį nepasisekimą: matyti šerią paną; rąžančių užsikabinusią - saugokis netikėtų apkalbų. 
  Receptas - Gauti jį - netikros žinios. 
  Reikmenys rašomieji - Reikmenys rašomieji - būsi be kaltės apskųstas, piešiamosios - aukštą gausi vietą, siuvamosios - džiaugsmas. 
  Replės - Regėti jas - būsi reikalingas pagalbos. 
  Restoranas - Restoranas - brangi pramoga. 
  Revolveris - Revolveris - nugalėti savo priešus. 
  Rėkimas - Rėkti ir neišrėkti - didelę, nelaime; rėkti dėl išsigandimo - sunkų ir vargingą gyvenimą: rėkti ant savo mylimo žmogaus - saugokis vargingo gyvenimo. 
  Ridikėliai - Valgyti juos - būsi kuo labai patenkintas. 
  Rietena (augalas) - Rietena (augalas) - tikra draugystė. 
  Riešutai - Valgyti juos - laikina nesantaika su vyru arba sužadėtiniu; raškyti - netikėtas džiaugsmas; sapne skinti riešutus - sėkmingas verslas ir meilė; riešutų branduoliai - santarvė šeimoje, geri pirkiniai; dalinti ar parduoti riešutus - nesugebėsite pasinaudoti proga užimti aukštesnę padėtį visuomenėje; maži riešutai - nepelningas sandėris; sukirmiję - apkalbos; sapne regėti graikinius riešutus - džiaugsmas ir pasisekimas; šiaip riešutus sapnuoti - barniai; bet moteriai sapnuoti riešutus - laiminga ateitis. 
  Rietis (pyktis) - Rietis su draugėmis - nemalonumai, su draugais - pavydas, su vyru ar žmona - namų laimė, su kitos lyties asmeniu - įsimylėjimas. 
  Riksmas - Girdėti jį - šmeižtas. 
  Rinkimas - Rinkti javų varpas - sunkų gyvenimą; rinkti grūdus nuo dirvos - susirasti gerą ir naudingą darbą; daug varpų prisirinkti - didelį džiaugsmą ir pasisekimus; rinkti bulves - turtingumą Medžių šakas rinkti miške - vargingą gyvenimą. 
  Rykštė - Plakti ja ką - esi linkis valdyti, nuplaktam būti - riestumoj gerai apsiginsi, regėti ją - nusipelnei bausmės. 
  Ryšulys - Ryšulys - tolimas svečias. 
  Ryžiai - Valgyti - sveikata; virti - pasveikimas po sunkios ligos; pirkti - turto padidėjimas. 
  Rogutės - Regėti jas nepatenkinanti pramogėlė; važinėti jomis netrukus pasieksi savo tikslą; prikrautos ko nors - pelnas. 
  Rojus - Būti jame - būti apsaugotam nuo visokių pavojų. 
  Romanas - Skaityti jį - laiminga meilė; rašyti - rūpesčiai. 
  Ropė - Regėti ją - sutvirtėti; lupti - būti išjuoktam. 
  Rožės - Rožės žydinčios - meilės malonybės; skinti jas - tuoj santuoka; gauti jų dovana ištikima meilė; su daugeliu dyglių - meilės kliūtys; raudonos - tikra meilė; geltonos - slapta meilė; baltos - laimingas vyro pasirinkimas; vystančios - tavo meilė gęsta; uostyti jas - praleisti pramogą. 
  Rudabarzdis - Rudabarzdis - naudinga pažintis. 
  Rugiai - Rugiai - sulauksi paguodos iš vaikų. 
  Ruožas - Ruožas aplink kaklą - beturčiams - turtas, turtingiems - turto netekimas arba nelaisvė. 
  Rupūžė - Rupūžė - tavo meilė bus apvilta; nudobti ją - nugalėti nedraugą. 
  Rūbinė - Rūbinę regėti - pavojus dėl per didelio atvirumo. 
  Rūgštynės - Valgyti jas - atsižadėsi su mergaite. 
  Rūmai - Regėti juos - esi nepatenkintas, turėti - tau pavydi, gyventi juose - yra kas tau malonus, statyti - per išdidumą nusmuksi. 
  Rūsys - Lipti į jį. - laimė, ieškoti jame ir nieko negalėti rasti - liga, regėti kitus lipant įjį - esi apsaugotas nuo priešų. 
  Rūtos - Rūtų vainiką pinti - greit teks būti vestuvėse: rūtų vainiką ant galvos nešioti - saugokis limpamų ligų. Rūtų vainiką nugeltusi matyti - merginoms galimą kūdikį, o vyrams - gerą pasisekimą.

5 komentarai:

Eglija rašė...

sapnavau kad visa sapna mane bande ragana pagaut ir nuzudyt, bet salia manes vis kazkoks berniukas begiodavo, bet sapne jo neisidemejau ir kad sapno vidury atsiduriam vaiku pilname autobuse ir ragana nori tik man pakenkt o vaikai tarsi jai paklusta, bet as vi bandau pabegt nuo jos, tada as su tuo neaaiskiu berniuku bandom ja surakint ir kai galiausiai pavyksta ji savo burtais issilaisvina bet mes spejam isbegti i pamiske autobusui sustojius, bet ragana vis vejasi toliau, mes as ir salia begantysis pamatom trobele bandom perlipti ilga balta tvora ir i eiti i nameli bet mum nespejius perlipt tvoros, ji atsiranda salia musu ir sapnas baigtas..p.s. visada mano sapne baigimasis yra kaip patenku i miska, na ir keista vis kaip sapnas baigiasi miske..

Anonimiškas rašė...

Daug kartu sapnavau si sapna: yra du mediniai, dideli ratai sujungti per viduri, jie sukasi. Ant tu ratu yra prikabinta daug zmoniu skeletu, kurie yra uzkaisioti gelemis. Ratai su griauciais sukasi juodame fone. Ka tai galetu reiksti?

Anonimiškas rašė...

sapnu per daug netiketi bet ir neneikti

Unknown rašė...

as sapnavau kad mane vijosi ragana as begau su broliu po to jis kazkur dingo.Po kiek laiko as pamatciau kad ta ragana miega kazkokiam tamsiame kambaryje ir kai ji atsibudo nebebuvo ragana o buvo vampyras ir as begau nuo jo ir kitam kambary pamaciau savo tevus ir broli o jie visiskai nekreipe i tai demesio ir as po to atsibudau. Gal zinot ka tai galetu reikst?????

Anonimiškas rašė...

Aš dabar nepamenu tiksliai to sapno, tai gal buvo prieš 7 metus kai aš buvau visai mažė :D, bet pamenu, kad sapnavau, kad mūsų kieme, namą neseniai buvom nusipirkę, yra ragana ir pasiėmusi karutį įsidėjo mano šunę, [ iš filmo ''Lesė'', panaši :D ] ir po to ji per gatvę nulėkė žiauriai greitai, aš dar vijausi, atrodo, ir mušiausi :D Nežinau, bet žinau, kad vogė mano 2- jų metų dovaną, kurios dabar jau nebėra, todėl ir ''draskiausi'' :D

Rašyti komentarą

Vardo reikšmės paieška:

Sužinok dabar, ką reiškia tavo vardas!



Naujausi sapnų pasakojimai, komentarai ir aiškinimai:

Sapnų pasakojimų prenumerata.

Įveskite savo el. pašto adresą:

Kodėl ir kaip prenumeruoti ?